Speciale zachtdichtende afsluiters voor industriële klant

AVK leverde onlangs speciale, zachtdichtende afsluiters, DN 900 en DN 1000 bij een grote industriële eindklant.

AVK werd gevraagd mee te denken over het vervangen van een aantal afsluiters met het medium zeewater. Een zout medium zorgt over het algemeen voor corroderende materialen waardoor de bediening van afsluiters op den duur nogal eens niet optimaal werkt. In samenspraak met onze technische specialisten en de eindklant is er uiteindelijk een passende productspecificatie samengesteld.

De spindel is speciaal vervaardigd uit Duplex materiaal en de spindelmoer uit aluminiumbrons, beiden zijn zeer geschikt voor toepassing in een zoute omgeving. Er is gekozen voor een poeder epoxycoating volgens speciale GSK richtlijnen om het gietwerk van het huis en bovendeel te beschermen. Na het aanbrengen van de coating is de gehele afsluiter “afgevonkt” om eventuele lekken in de coating op te sporen. 

Ook moest de afsluiter een bouwlengte hebben volgens DIN specificaties. Het gatenpatroon moest echter volgens ANSI class 150 uitgevoerd worden. Ook deze, niet alledaagse, combinatie heeft onze productie afdeling weten te realiseren. Het uiteindelijke resultaat is een afsluiter die wij onder garantie leveren, aangevuld met een garantie op een “volledig dicht coatingoppervlak” en voorzien is van materiaal- en druktest certificaten. Wij zijn er als AVK erg trots op dat we middels een goede samenwerking tussen onze klant en de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf tot dit mooie eindresultaat zijn gekomen. Ook is het hebben van eigen productiefaciliteiten hier wederom een groot voordeel geweest.

VIDEO

Schuifafsluiters

Animatie over kenmerken en varianten van onze schuifafsluiters voor water, gas, afvalwater, brandbestrijding en industrie.

Brochure

Industrie brochure

Krijg een compleet overzicht van onze industriële afsluiters en appendages.