Ontluchters voor industriële olieproducent

Speciale ontluchter voor leidingen waarin olie getransporteerd wordt

AVK Industrial Nederland heeft een groot assortiment ont- en beluchters in allerlei verschillende uitvoeringen. De ontluchters die het meest voorkomen zijn van gietijzer, staal, RVS/Duplex en kunststof die toepasbaar zijn in vele processen. Zoals bijvoorbeeld koelwater, afvalwater, blusleidingen en andere industriële processen.

Onlangs hebben we mee mogen denken in een oplossing voor het ontluchten van leidingen waarin olie getransporteerd wordt. Voor deze situatie hebben we een kunststof ontluchter met een speciaal ontworpen vlotter toegepast. De uitdaging zat hierbij in de soortelijk massa van het product. De werking van een ontluchter is gebaseerd op het feit dat lucht zich concentreert boven de vloeistof. Hierdoor opent de ontluchter waardoor lucht de leiding verlaat en het vloeistofniveau weer stijgt. De stijging van het vloeistofniveau zorgt er dan weer voor dat de ontluchter afsluit en het medium niet via de ontluchter uit de leiding kan stromen. Om dit te bewerkstelligen moet de vlotter van het afsluitmechanisme drijven op de vloeistof, in dit geval olie met een soortelijke massa die behoorlijk anders is dan die van andere (neutrale) vloeistoffen, namelijk 0.87 ten opzichte van 1.0. Hiervoor moest het gewicht van de vlotter zodanig aangepast worden dat deze blijft drijven op het genoemde medium.

Door de korte lijnen binnen onze organisatie zijn samen met onze collega’s van techniek en productie tot een passende oplossing gekomen!

Expect AVK…
Verwacht oplossingen, niet alleen producten
Verwacht kwaliteit in elke stap
Verwacht duurzame innovaties

Brochure

Industrie brochure

Krijg een compleet overzicht van onze industriële afsluiters en appendages.