Repico® Slip koppelingen voor Deense veerbootmaatschappij

De veerbootmaatschappij vervangt alle koppelingen door Repico® Slip koppelingen. De Repico® Slip koppelingen zijn volledig vervaardigd uit hoogwaardig RVS AISI316 materiaal inclusief een FKM voering.

Onlangs ontving onze productielocatie AVK Rewag een verzoek van onze Deense distributeur Vatech 2000. Hun klant, een Deense veerbootmaatschappij, had een probleem. De veerbootmaatschappij wilde pijpleidingen in het inlaatluchtkoelersysteem van de turbo naar de intercooler op hun veerboten aansluiten. Dit leidingsysteem bestaat uit RVS buizen met een buitendiameter van 254 mm. De temperatuur in dit systeem kan wel oplopen tot maximaal 250ºC. De afgelopen jaren hebben ze verschillende soorten koppelingsconfiguraties gebruikt, maar alleen de Repico® koppelingen voldeden aan hun hoge eisen.

AVK Rewag heeft de veermaatschappij voorgesteld om een test te doen met de Repico® Slip koppeling. Dit is een niet-trekvaste (flexibele) koppeling, die axiale bewegingen van de buis, die ontstaan door temperatuurschommelingen van het leidingsysteem, gemakkelijk kan opvangen. De Repico® Slip koppelingen zijn compleet vervaardigd uit hoogwaardig RVS AISI316 materiaal inclusief een FKM voering. Deze FKM-afdichting functioneert uitstekend binnen een temperatuurbereik van -30ºC tot + 250ºC. Daarnaast hebben we geadviseerd om een roestvrijstalen “insert” in de FKM afdichting te plaatsen, om te voorkomen dat de FKM-pakking door de axiale beweging van de buizen, zou kunnen beschadigen door de buisuiteinden. De veerbootmaatschappij vertrouwde op de kennis en de ruim 40 jaar ervaring van AVK en stemde in met het testen van de Repico® Slipkoppeling met FKM-voering en insert.

Na een uitgebreide testperiode nam de veerbootmaatschappij opnieuw contact op met AVK Rewag's distributeur Vatech 2000. De testresultaten met de Repico® koppeling waren zo positief dat ze besloten om de overige bestaande koppelingen te vervangen door de Repico® Slip koppelingen. AVK Rewag waardeert het vertrouwen van de eindgebruiker en de uitstekende samenwerking met AVK's Deense Repico®-distributeur Vatech 2000.

Video

AVK Repico®

Animatie over het Repico® programma koppelingen en reparatiekoppelingen